torrt hår!

Ett torrt hår slits snabbare och kommer ofta tillsammans med en torr och kliande hårbotten. Genom att vara rädd om håret och behandla det slipper man problemen.

Orsaker till torrt hår

Den vanligaste orsaken är för mycket schampo för ofta. Schampo löser upp och för bort de oljor som skyddar håret och hårbotten. Andra vanliga orsaker är permentning, färgning, hårspray och andra behandlingar som kan innehålla uttorkande och irriterande ämnen.

Tvätta håret rätt

Använd inte schampo i onödan utan bara när håret behöver göras rent från smuts.
När du schamponerar ska du alltid använda ett balsam efteråt för att föra in nya oljor. Regelbundet kan du göra en inpackning för att återfetta hår och hårbotten ordentligt.

Inpackning mot torrt hår

Det snabbaste sättet att göra något åt torrt hår är att göra en inpackning. Inpackningen återför oljor till hårbotten och hårstrån och kan innehålla andra vårdande ämnen.
Inpackningen måste dels innehålla något som tillför oljor. Vanligast är en vegetabilisk olja eller feta frukter. En utmärkt olja är olivolja. Vanliga frukter är avokado och banan.

Återfettande balsam med olivolja

Du kan tillsätta några matskedar olivolja till ditt vanliga balsam. Det gör att det blir mer återfettande och du kan sedan använda det som vanligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0